0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Se till att du förstår redovisning

Alla företag har eller borde i alla fall ha någon typ av  bokföringssystem. Det är väl något som de flesta som driver företag är överens om.

Handen på hjärtat vem upprättar du din redovisning för?

Är det i första hand för  Skatteverket eller är det för att du vill veta hur ditt företag går? Många företagare gör det nog bara för att vår lagstiftare ställer krav på det. Man tycker att redovisning är ganska tråkigt och jobbigt. För att inte prata om vad den där bokföraren/revisorn skickar för fakturor. Förstår inte varför det kan bli så dyrt. Det ska väl inte behöva kosta så mycket som det gör.

All sund företagsamhet handlar om ekonomi.

De flesta av oss småföretagare har säkert redan förstått att företagsekonomi är en viktig del av allt företagande. För att få kontroll över ett företags ekonomi, gäller att ha en bra och rättvisande redovisning över både intäkter och kostnader.

Ofta möter vi företagare som inte förstår vikten alla ekonomiska rapporter.

Ofta möter vi företagare som inte förstår hur viktigt det är att kunna läsa och tolka siffrorna från redovisningskonsulten eller företagets ekonomifunktion. Vi har upptäckt att många som är involverade i ett företags finansiering m.m. inte heller förstår det här med siffror så bra. det gör ju inte saken bättre.

Vi tycker att du ska ställa höga krav på hur ditt företags siffor presenteras.

Vi tycker att det är självklart att ställa krav på att de rapporter som presenteras av den som ansvarar för ett företags ekonomifunktion. Det är viktigt att rapporterna är lätta att förstå. Den behöver inte alltid vara så detaljerad över alla kostnader, men kostnader och intäkter som är extra intressanta att analysera kan presenteras separat i en specialrapport. Ofta finns dessa siffror inbakade i en standardrapport och kan enkelt tas fram om man begär det.

 

Du ska inte behöva vara ekonom för att förstå en rapport.

Det ska räcka med allmänbildning för att förstå en ekonomirapport som sänds till dig. Det ska vara enkelt att skapa sig en klar överblick över de viktigaste faktorerna för just ditt företag och de siffor som presenteras ska vara aktuella.

Låt oss ta ett exempel

Enkel resultaträkning för ditt bolag.

Totala intäkter                                +500 000 kr

Totala kostnader                            – 425 000 kr

Resultat                                               +75 000 kr

Redovisning enkel grafiks resultatrapport

 Redovisning Försäljningsrapport Angamato

Några exempel på förenklade ekonomiska rapporter. Vi kan hjälpa dig att omvandla dina rapporter  bilder som alla förstår. Bra när man ska presentera ett företags resultat för styrelse, anställda eller aktieägare. Vi hjälper dig gärna med rapporter, även om du sköter din egen redovisnin. Hos oss väljer du själv vad du vill ha hjälp med.

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Angamato är din hjälpande hand när du inte alla gånger förstår dina siffror. Ring oss på 0770-33 99 25! så berättar vi mera. Eller varför inte använda vårt Kontaktformulär Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete.