0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Skatter vår vardag och dina bekymmer. Vi kan hjälpa dig – Angamato Ekonomikonsult

Skatter ditt bekymmer och vår vardag

Skatter ditt bekymmer och vår vardag

skatter

Skatter ett elände eller är det?

Skatter är väl ett elände för de flesta av oss företagare. Om företaget går bra  ska Staten ha sin beskärda del av det vi lyckats skrapa ihop. Men det är ganska sunt att betala skatt (har vi hört).

Samtidigt tycker vi att det är dumt att betala en enda krona mer är vad man behöver göra. Vårt skattesystem är ganska komplext och förändras nästan varje vecka. Om vi valt att driva en verksamhet, får vi rätta oss efter gällande regler. Att skälla på Skatteverkets personal hjälper  inte mycket. Det är våra förtroendevalda politiker som har skrivit reglerna. Är vi missnöjda med reglerna,  får vi ta det med dem och deras tjänstemän.

Deklaration handlar mycket om skatter.

När vi hjälper dig med din deklaration,  går vi igenom de förutsättningar som gäller för just dig och ditt företag. Det man ska tänka på, är att man ska använda de regler som finns för att planera dagens och morgondagens skattesituation. Att trolla bort någon skatt för all framtid, går inte enligt vår uppfattning. Vi jobbar för att finna den bästa lösningen för just dig.

Processer gällande skatter.

Ibland har Skattemyndigheten och du olika syn på saker och ting som gäller din skatt. De brukar vara bra på att skriva sina små kärleksbrev till oss företagare. Då gäller det att formulera sina svar på ett korrekt sätt, något som  vi sysslar med dagligen. Det är inte alltid  skatte-mannen/kvinnan har rätt. Även om de ofta har det. När man formulerar sina svar, är det viktigt att känna till  rättspraxis och Skatteverkets uttalanden. Annars har man inte mycket att komma med.

Vi har hjälpt klienter mot Skatteverket förr.

Vi har t.ex. hjälpt klienter att få ner ett yrkande på skatt med ca 200 000 kr. Det hela baserade sig på ett räknefel som Skatteverket  gjort. Om de gjort det medvetet eller om det beror på okunskap från deras sida, låter vi vara osagt. Men när ärendet skulle upp i Förvaltningsrätten ändrade sig Skatteverket och gick på våra beräkningar i stället, därmed blev domen från Förvaltningsrätten korrekt. Visst kostade vårt deltagande några kronor. Men om man sätter in 15 000 kr och får en utdelning på 200.000 kr då tror vi att man är nöjd med vårt arbete.

Kontakta oss

Kontakta oss

Angamato är din hjälpande hand i skattens överväldigande värld. Ring oss på 0770-33 99 25! Eller varför inte använda vårt Kontaktformulär Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete.

  Vi är intresserade av att få kontakt med Er.

  Fyll i nedanstående uppgifter så tar vi kontakt med Er.

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer där vi kan nå dig

  Här kan du ange om det är något annat som du vill ha besked på eller om önskad tidpunkt då vi ringer upp