0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Låt inte tillväxten i företaget, bli din och företagets undergång.- Angamato Ekonomikonsult AB-Tomas Tobiasson Tillväxt 

Tillväxt, Tomas Tobiasson, Angamto Ekonomikonsult, tillväxten

Låt inte tillväxten i företaget, bli din och företagets undergång.

Som konsult inom ekonomi och obestånd upplever jag ofta att många företag går en alldeles för tidig död till mötes. Den största boven är att man drabbas av växtvärk och en alldeles för snabb tillväxtfas i företaget. Att vi ofta läser om företag med en snabb tillväxt med många nyanställda ses i allmänhetens och medias ögon som något positivt. Själv har jag träffat många företagare som har fått uppleva en helt annan  sida,  än det positiva med att växa för snabbt.

Faran med att låta företaget växa för snabbt i början.

Visst är det här med tillväxt i ett företag roligt och något positivt för alla som är företagare. Men det är vanligt att man som företagare låter hjulen fortsätta snurra på utan att ha kontroll på hur företagets utveckling påverkas av att växa allt för snabbt. Många företagare hänger varken med i företagets dagliga skötsel eller ekonomi i den här fasen i ett företag. Det beror sällan på  företagarens ointresse, utan oftast bristen på tid. Alla vakna timmar läggs på att hinna med alla nya kunder som bara strömmar in. Känner du igen dig?

Glöm inte bort att prioritera arbetet med att planera ditt företags utvecklingsfas noga.

Ett av det viktigaste som varje företagsledare bör tänka på, är att alltid planera sitt företags utveckling och ha kontroll av det som just nu pågår i företaget. Att varje dag avsätta lite enskild tid för att planera sitt företags tillväxt. Det är inte ”slösa bort” tid. Det handlar precis som alltid om sådd och skörd. Om du sätter upp tydliga mål för din verksamhet och planerar hur verksamheten ska så kommer du att få skörda det du sått tidigare. Det är fullt möjligt att ha god kundtillströmning i alla företag, men det behöver ske under kontrollerade former.

 

Våga säga NEJ till tillväxt i företaget om den riskerar företags framtid.

Jag möter nästan dagligen företag som inte vågat tacka nej till en stark tillväxt. När bekymren sedan kommer genom dålig lönsamhet, bristande likviditet, uppsagda krediter … så är det ofta försent. Varför fungerar det inte som man tänkt sig? Hur skapar man bättre kontroll? Hur skapar jag mål? Hur följer jag upp mina mål och min ekonomi på ett bra sätt? Det är artiklar som jag senare tänker skriva om. Har du inte tid att vänta på dessa, tycker jag du ska ta kontakt med mig eller någon annan på Angamato Ekonomikonsult AB

 

Följ oss på sociala media. Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Klicka på bilderna och bli vidarekopplad till våra sidor.  Redovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Fb logga Angamato

Facebook

Google +

Linkedin

 

 

 

 

 

Kontakt med oss på Angamato Ekonomikonsult 

Angamato Ekonomikonsult AB, Tomas Tobiasson, tillväxten

Det är lätt att  ta kontakta med Angamato Ekonomikonsult.

Även om det fysiska avståndet kan kännas långt, så är vi aldrig längre bort än en telefon, surfplatta eller en dator.

  Vi är intresserade av att få kontakt med Er.

  Fyll i nedanstående uppgifter så tar vi kontakt med Er.

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer där vi kan nå dig

  Här kan du ange om det är något annat som du vill ha besked på eller om önskad tidpunkt då vi ringer upp

   

   

  Angamato Ekonomikonsult AB-Tomas Tobiasson Tillväxt 

   tillväxten, Angamato Ekonomikonsult, Tomas Tobiasson