0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

sökmotoroptimering Angamato Ekonomikonsult AB

sökmotoroptimering, Angamato Ekonomikonsult AB

Hamnar dina pengar för sökmotoroptimering här?

sökmotoroptimering

Alla företag försöker hitta nya kunder eller hur? sökoptimering

Som småföretagare försöker jag som alla andra att hitta nya kunder till sin verksamhet och det är ju bra om det är så enkelt och så kostnadseffektivt som möjligt. Men det går ju inte alltid som man tänkt sig.

Praktiskt misstag som vi gjorde. Angamato Ekonomikonsult AB,sökmotoroptimering

Jag skall ta ett praktiskt exempel på vad jag gjorde själv och faktiskt förlorade mycket pengar på under ett antal år. Det handlar om det här med sökmotor optimering av våra hemsidor. Jag blev uppringd av ett av Sveriges största sökmotoroptimeringsföretag. Skall inte nämna vilket, men om du läser mellan raderna så förstår du kanske vilket det är.

Säljaren på utlovade guld och gröna skogar. Angamato Ekonomikonsult AB

Säljaren utlovade guld och gröna skogar. De skulle för en summa om ca 50 000 kr per år se till att vårt företag hamnade högst upp på Google söklistor på nätet. Detta garanterades säljaren och visst är 50 000kr mycket pengar för ett litet företag som oss. Tänk så bra tänkte jag, att slippa det här med att säljarbete och såg hur nya kunder strömmande in och vår beläggning skulle fyllas snabbt.

Vi hamnade på 25 sidan hos Google mot utlovade första sidan.

Men det som utlovades av detta företag infriades inte alls. Vi hamnade på sidan 25 vid en Google sökning bokföring. Men han hade lovat att vi skulle vara med på första sidan. Jag tog telefonen och ringde upp företaget. Där sa man att det skulle ta några månader och sedan skulle jag få se det resultat som utlovats.

Säljaren sa ”det tar några månader, men vi levererar alltid det vi lovar”.

Jag fortsatte med att anlita detta företag under ett år och eftersom som jag fortfarande inte fanns på första sidan så vägrade jag att förlänga detta avtal vidare. Då kom nästa chock, jag hade skrivit på ett avtal som innebar en automatisk förlängning med ytterligare 24 månader efter första året, om avtalet inte sagts upp nio månader före det första årets utgång. Jag insåg att jag blivit lurad.

Vägrade acceptera förlängt avtal och vägrade betala fortsatta fakturor.

Men eftersom det här företaget inte levererat det som utlovades, så vägrade jag att betala deras fakturor. Det slutade med att man anlitade kronofogdemyndigheten för att försöka få sin fordran fastställd genom en ansökan om betalningsföreläggande. Jag bestred det hela med motiveringen att de inte fullgjort det som vi avtalat om. De bemödade sig inte med att låta tingsrätten ta upp ärendet och insåg väl att mitt bestridande var välgrundat och att de hade haft svårt att vinna framgång om de fortsatt processen till tingsrätt och uppåt.

Vi har idag tagit hem vår sökoptimering och lyckat bättre än det anlitade företaget.

Idag har jag kommit ur avtalet och löst det hela genom att själv ta hem sökmotoroptimeringen till oss själva. Jag har tvingats lära mig mer om hur det här fungerar och ser att det kommer in några nya kunder varje månad via våra hemsidor. Att vi idag inte heller är placerade på Google första sida på en sökning på ordet bokföring är inte så konstigt kanske. Det finns ju 1 690 000 sidor som handlar om bokföring enligt Googles sökningen idag. Hur skulle då lilla jag kunna hamna på tio i topp bland alla dessa? Men med mer specifika sökord så hamnar vi bland tio i topp på Google.

Visst det tar några timmar varje vecka. Men det är värt det!

I det här fallet så kan jag konstatera att vi faktiskt tjänade pengar på att ta hem jobbet själva. Det tar några timmar varje vecka att jobba med det här. Men i relation till det resultat som uppnås och den kostnadsbesparing som ändå uppnås är det lönsamt för oss att ta hem det här. sökmotoroptimering

 

Har kunskapen i huset.

Det känns som att det på något sätt är bättre att ha kunskapen i huset är bättre än att ha det hos en extern uppdragstagare. Att detta företag även jobbar med flera av våra konkurrenter är ju ingen nyhet precis. Tänk om jag använt lite sunt bondförnuft, då hade jag både sparat tid och pengar.

 Följ oss på sociala media. Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Klicka på bilderna och bli vidare kopplad till våra sidor.  RAngamato Ekonomikonsult ABedovisning, Angamato Ekonomikonsult, Bokslut, Skatter, Affärsjuridik,

Fb logga Angamato

Facebook

Google +

Linkedin

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att få våra artiklar direkt till din mail? Fyll i nedanstående formulär så skickar vi dig våra nya atriklar. Angamato Ekonomikonsult AB

  [contact-form-7 id="1891" title="Beställning av nyhetsbrev från Angamato Ekonomikonsult"]

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Kontakt med oss på Angamato Ekonomikonsult 

  Sökmotoroptimering, Angamato, Angamato Ekonomikonsult AB

  Det är lätt att  ta kontakta med Angamato Ekonomikonsult AB.

  Även om det fysiska avståndet kan kännas långt, så är vi aldrig längre bort än en telefon, surfplatta eller en dator.

   Vi är intresserade av att få kontakt med Er.

   Fyll i nedanstående uppgifter så tar vi kontakt med Er.

   Ditt namn (obligatorisk)

   Din epost (obligatorisk)

   Ditt telefonnummer där vi kan nå dig

   Här kan du ange om det är något annat som du vill ha besked på eller om önskad tidpunkt då vi ringer upp