0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Svårt att betala räkningar, skatter eller banken?

Svårt att betala

Svårt att betala

Svårt att betala företagsskulder i rätt tid?

Har ditt företag svårt att betala företagets skulder i rätt tid? Tyvärr är det många företag som drabbats av detta problem.  Vi vågar påstå att nästan alla företag, ibland råkar ut för detta.

Det kan vara svårt att betala i rätt tid

Men vad menar vi egentligen med rätt tid. Vi börjar med att titta på  fakturan eller avtalet som reglerar när  skulden ska betalas. När man avtalar om leverans av en vara eller tjänst kommer man överens om hur leveransen  ska betalas, det är  utgångspunkten.

Rätt tid för skatter och andra statliga avgifter.

När det gäller statens fordringar på skatter och avgifter, finns det reglerat i vår lagstiftning. Normalt sett skall mervärdesskatt, arbetsgivaravgift och innehållen preliminärskatt, betalas runt den 12:e varje månad. Undantag gäller för januari och augusti månad, då förfallodagen är runt den 19:e.

Om man inte kan betala sina skulder på rätt förfallodag har man  bekymmer. Undantagsvis kanske det är ett alternativ att ”dra över” några dagar, men man bör  se det som en varningsklocka och försöka komma till rätta med problemet så snabbt som möjligt.

 

Vi på Angamato Ekonomikonsult AB har kunskap och erfarenhet av den här typen av problem.

Vi på Angamato Ekonomikonsult har jobbat länge med att hjälpa företag som har bekymmer med att kunna betala sina skulder i rätt tid. Att man tillfälligt hamnar i den här situationen är  ofta något som man kan lösa själv, genom att ta kontakt med leverantörer för att informera om att man inte klarar att betala sin skuld på rätt dag. Ofta möts man av förståelse och får några extra dagars kredit.

Vad hjälper det att prata med en bank som ofta säger nej, när man har svårt att betala.

Blir det ett upprepande behov av extra kredittid, bör man enligt vårt sätt att se på det, ta hjälp. Visst kan man gå till banken för att höja sin krediter. Men frågan är om banken är villig att ta över redan beviljade krediter hos leverantörer eller staten. Vi har träffat många företagare som löst sin kris, genom att låna upp pengar för att betala förfallna skulder. Men redan nästa vecka har man haft behov igen av ytterligare krediter. Då kanske det är bra om banken säger nej!

Lite fler frågeställningar och artiklar att läsa.

Står du inför följande frågeställningar:

Vi vet att det måste fattas tuffa beslut. Men vi på Angamato Ekonomikonsult vill hjälpa dig att fatta de rätta besluten.

Varför inte ta ett kostnadsfritt telefonmöte eller via Skype med oss.

Vad sägs om ett förutsättningslöst möte för att tillsammans hitta bästa möjliga lösning för dig och ditt företag? Varför inte ta det redan i kväll? Vi kan träffas via ”nätet” och prata en stund om det som bekymrar dig just nu.

Vi har både kunskap och lång erfarenhet av dessa problem.

Vi har lång erfarenhet av den här typen av problem. Vi har hjälpt många företag före dig. Det har gett oss en gedigen kunskap. En kunskap som vi delar med av oss till dig.

Kontakta oss

Kontakta Svårt att betala

Angamato är din hjälpande hand när kassan är tom och många skall ha betalt. Ring oss på 0770-33 99 25! Eller varför inte använda vårt Kontaktformulär Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete.