0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Tyst företagsrekonstruktion.

Det många företag som har problem med sin ekonomi. Många begär sina företag i konkurs på ett alldeles för tidigt stadium. Vi på Angamato försöker hjälpa företag som av olika anledningar har ekonomiska problem ut ur dessa. Ofta går det att lösa med en ”tyst företagsrekonstruktion”.

Visst finns det mycket som talar för att man skall avveckla företag genom konkurs. Men det skall man göra först när man uttömt alla andra möjligheter.

Det finns nästan alltid olika typer av lösningar att ta till. Den mest kända lösningen är en offentlig företagsrekonstruktion. Den mest kända rekonstruktionen är Saab Automobil i Trollhättan. En företagsrekonstruktion som utmynnade i att bolaget försattes i konkurs. Tyvärr ser vi som är i branschen att så oftast blir fallet. En av orsakerna till detta är att det ofta blir för dyrt att anlita en offentlig rekonstruktör. En annan orsak är också de ansvarsregler som våra lagstiftare har skapat för att skydda företagets olika fordringsägare.

Vi på Angamato arbetar inte med offentliga rekonstruktioner. Vi kan vi förmedla en bra kontakt till en advokatbyrå som handlägger dessa ärenden. Men ofta gör vi en annan typ av företagsrekonstruktion. Vi jobbar  nästan uteslutande med s.k. tysta betalnings- uppgörelser med en våra klienters fordringsägare. Ofta är det frågan om en frivillig skuldnedskrivning, som förhandlas fram av oss tillsammans med våra olika uppdragsgivare.

Fördelen med vårt sätt att jobba är att själva rekonstruktionen aldrig kommer att bli offentlig. Det betyder att det är bara de som har fordringar på företaget, som behöver informeras. Många säger att det inte går att göra upp med staten i sådana här frågor, men vår erfarenhet är att staten ”ställer upp”, om uppgörelsen är väl genomtänkt och realistisk. Kostanden för en tyst företagsrekonstruktion hos oss varierar. Vi har rekonstruktioner som genomförts för några tusenlappar och de som kostat närmare 400 000 kronor. Det som våra klienter tycker är attraktivt hos oss, är den kostnadsfria ”temperatur”- analysen som vi idag kan bistå drabbade företag med. Därefter kan vi ta fram en paketlösning, med ett fast pris som håller.

Ibland kommer vi, tillsammans med vår kund, fram till att företaget ska avvecklas. Då kan vi skapa ett andrum och avveckla på ett snyggt och städat sätt. Något som den offentliga företagsrekonstruktionen inte tillåter om man läser lagtexten. När vi avvecklar ett företag tillsammans med våra kunder,  ser vi till att  få ut maximalt av företagets värde och  tillgångar. Vilket är ovanligt när konkursen är ett faktum. Då är det företagsslakt som bedrivs. Allt  går  snabbt när  tillgångarna omsätts till kronor och ören och  innebär att man ofta bara tar in mellan 10-20% av marknadsvärdet av tillgångarna.

Låter det intressant? Ring mig på telefon 0770-33 99 25, mejla på info@angamato.se eller fortsätt att kika vidare bland våra sidor.