0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Kan man lära sig att bokföra på en kvart?

Kan man lära sig att bokföra på en kvart?

Kan man lära sig att bokföra på en kvart

Kan man lära sig bokföra på en kvart? Programvaruleverantörerna  säger att man kan göra det, om man bara köper deras programvaror. Så om man skall tro på vad dessa programvaruföretag säger så kan vem som helst lära sig bokföra på en kvart. Vi som arbetat några år som redovisningskonsulter är ganska eniga om att det inte går. Precis lika svårt som att springa 100 meter på 3 sekunder. Men tillsamman med en duktig redovisningskonsult  kan du lära dig att bokföra det mesta själv.

Kan man lära sig att bokföra på en kvart

Sköt din egen redovisning

Kan man lära sig att bokföra på en kvart ? Visst låter det bra att kunna läras sig bokföra på en kvart. Tänk om det vore sant.

Visst låter det bra om det skulle vara så enkelt. Då skulle vi som under flera år har jobbat som redovisningskonsulter snart bli arbetslösa. Men som tur är för vår del, så kommer detta troligen aldrig bli verklighet.

Visst är det bra om man kan sköta sin redovisning själv och det har blivit enklare med hjälp av de nya programmen. Många, ofta tidskrävande och tråkiga rutinarbeten som vi redovisningskonsulter ägnat åt oss kan automatiseras. Problemet är när det inte är en rutinsak som ska bokföras. Vad gör du då? Ringer man programsupporten så skiftar de svar som lämnas rätt mycket. Samma företag kan också ge två vitt skilda förslag på hur man ska bokföra samma transaktion. Är det något  man som kund vill ha? Trodde väl det, man vill ju faktiskt ha korrekta uppgifter och inte en massa svar som ställer till myror i huvudet. Eller hur!

Vi på Angamato säger nej till att lära sig bokföra på en kvart.

Vi på Angamato säger alltså nej som svaret på frågan om man kan lära sig bokföra på en kvart. Det tar många år innan man behärskar bokföringens ädla konst. Men mycket kan du göra själv genom att använda digitala lösningar som  finns tillgängliga. Men du behöver en sakkunnig redovisningskonsult som känner dig och ditt företag.

Kan man lära sig att bokföra på en kvart? Ofta får vi ta över uppdrag där företagaren, trott på dessa löften.

Ofta får vi ta över bokföringen från företagare som själva har upptäckt att det är bättre att ägna sig åt sitt företags kärnverksamhet och låta oss som är proffs på det här med bokföring sköta siffrorna. Det blir faktiskt ofta betydligt billigare att göra så och så sover man bättre om natten. Man slipper faktiskt att ligga och fundera på om företagets redovisning är rätt eller fel.

Kan man lära sig att bokföra på en kvart? Nej men mycket kan du bokföra själv.

Vi ser gärna att våra klienter sköter sin bokföring själva. Men vi inser också att man behöver någon att fråga när man kör fast. Vi på Angamato Ekonomikonsult har idag flera företagare som valt att plocka hem sin redovisning och använder oss som en extra backup när det uppkommer frågor. För frågor uppkommer alltid och vi tycker inte att man själv ska behöva kunna svara på alla frågor. Då har vi utformat en liten specialtjänst. Du sköter din bokföring själv via valfritt program och sedan kan du bara lyfta telefonen och fråga oss om det är något som du undrar över, hur du skall bokföra. Är det sedan så bra att du sköter det hela via Visma:s programvaror eller t.o.m. kanske i Visma E-ekonomi då kan vi bistå dig fullt ut, eftersom vi har utbildning även på dessa program. Ofta kan vi också hjälpa dig med att skapa olika mallar för din bokföring. Vi tycker precis som du att det blir enklare om du ”gör rätt ” från början. Tillsammans kan vi spara både tid och pengar åt dig och ditt företag.

Låter det här intressant för dig och ditt företag?

Ta kontakt med oss på Angamato Ekonomikonsult AB. Du når oss enklast via telefon 0770-33 99 25 eller via mejlen info@angamato.se. Du kan också klicka på bilden för att använda vårt kontaktformulär.

Kan man lära sig bokföra på en kvart

Kontakta oss när det gäller den löpande redovisningen. Klicka på bilden och fyll i vårt kontaktformulär