0770-339925 info@angamato.se
Välj en sida

Har du fått en betalningspåminnelse?

Har du fått en betalningspåminnelse?

Har du fått en betalningspåminnelse?

Har du fått en betalningspåminnelse?

Har du fått en betalningspåminnelse? Aj då, det var ju tråkigt, men det är sådant som händer  nästan alla människor ibland och det är faktiskt inte någon katastrof om det stannar här.

Första frågan man ställer; är betalningspåminnelsen korrekt?

Första frågan man bör ställa sig, är om påminnelsen är korrekt. Är den korrekt och du har möjlighet att betala skulden inom den närmaste tiden, så gör det och saken är glömd. När vi pratar om den närmaste tiden så menar vi inom någon dag eller så. Absolut inte flera veckor! För då måste man agera(se nedan).

 Om den är felaktig, ta kontakt med den som har fordran.

Om betalningspåminnelsen är felaktig enligt din mening,  tycker vi att du ska ta kontakt med den som skickat betalningspåminnelsen till dig. Det gör du enklast genom att ringa, skriva ett mejl eller ett brev. Av bevishänsyn tycker vi att man bör komplettera ett telefonsamtal med ett mejl. Detta för att senare kunna bevisa att man påtalat det som varit felaktigt, om det vid senare tillfälle skulle bli en tvist.

 

Om betalningspåminnelsen är korrekt, men man kan inte betala  just nu.

Om betalningspåminnelsen är korrekt, men du kan inte betala just nu,  föreslår vi att man tar kontakt med den  man är skyldig pengar. Berätta att du inte kan betala just nu, men att du kommer att betala  när du t.ex. får din lön. Oftast  möts man av förståelse från den som vill få betalat. Under förutsättning att man inte är en kronisk sen betalare, men det är du väl inte. Betalar man på den nya överenskomna förfallodagen, så är problemet utagerat normalt. Ev. så kan du få en faktura på dröjsmålsränta och avgift för upprättande av betalningspåminnelsen som din fordringsägare har rätt till enligt lag. Men betalar du även dessa kostnader, så är saken klar.

 

Om du inte kan betala hela skuldbeloppet enligt betalningspåminnelsen,  försök att få dela upp skulden.

Om betalningspåminnelsen är korrekt, men du  inte kan betala hela skulden, brukar det ofta gå bra att delbetala. Det är inget som man normalt har rätt att kräva, men de flesta fordringsägare brukar vara tillmötesgående till att hitta en amorteringsplan. Man bör dock vara medveten om att skulden ska vara helt betald inom maximalt någon/några månader. Den som har fordran mot dig har då rätt till en ersättning för ränta och en mindre avgift för att upprätta själva amorteringsplanen. Sköter man betalningarna enligt vad man kommit överens om så räcker det. När sista betalningen är gjord så är allt frid och fröjd.

 

Om du ofta får betalningspåminnelser  kanske du behöver fundera över din ekonomi.

Om du ofta får betalningspåminnelser så är det kanske dags på att fundera på att ta hjälp av någon som kan hjälpa dig att komma till rätta med det hela en gång för alla. Tänk vad skönt det skulle vara om du slapp den här typen av post. Vi på Angamato har stor erfarenhet av den här typen av uppdrag, hos oss behöver man inte skämmas för att man söker vår hjälp. Har du fått en betalningspåminnelse? Tveka då inte över att ta en kontakt med oss. Vi har sparat många sömnlösa nätter åt våra klienter. Ring oss idag på telefon               0770-33 99 25 eller skicka ett mejl till info@angamato.se . Den första kontakten är alltid kostnadsfri för dig. När vi börjar ta betalt så talar vi om det i förväg.