Site icon Angamato Ekonomikonsult AB

Vad säger mina fordringsägare?

Vad säger mina fordringsägare?

Att få betalningsproblem är inget att skämmas över.

Vi vet att många företagare som får betalningsproblem skäms över hur deras fordringsägare ska ta det  Vi har full förståelse för  den här typen av problem.

De flesta företag har av olika anledningar haft problem med att betala sina skulder någon gång under sitt liv. Det gör att fordringsägarna har en viss förståelse för att det även kan hända dig. Självklart tycker de inte att det är roligt att riskera att förlora pengar. Men det var en risk de var medvetna om när  affären gjordes. En risk de tagit, som kan få konsekvenser.

Vi på Angamato Ekonomikonsult AB brukar ofta användas som en mellanhand. Det betyder att vi hjälper företaget/företagaren att informera om problemet. Vi förklarar på ett sakligt sätt, att vi tillsammans med företagsledningen jobbar för att finna en lösning på företagets ekonomiska kris.

Vad säger mina fordringsägare?

De flesta fordringsägare brukar faktiskt vara välvilligt inställda. Skulle företaget försättas i konkurs, brukar man inte få en krona. Det beror bl.a. på att konkursförvaltningens kostnader är prioriterade. Det finns även andra prioriterade fordringsägare och sedan blir det oftast inte en krona över till de fordringsägare som inte har denna ”förtur”.

Lova inte dina fordringsägare, att betala mer än du kan hålla.

Det är viktigt att man är 110 % ärlig i den här situationen. Lova inte något som du inte kan hålla. Var realist! Många företagare är den ständiga optimisten. De vill betala sina skulder och lovar att betala t.ex. 5 000: – per vecka. Det blir problem om fordringsägarna är fler, kanske många. Klarar man inte att betala alla en vecka, brukar det bli lite jobbigt. Därför är det oftast bättre att man anlitar någon utomstående för att träffa  uppgörelser. Eller vad händer om du själv inte får in dina pengar från någon som du har fordringar på?

 

Har du ytterligare frågor angående information till företagets fordringsägare, så dra dig inte för att kontakta oss på telefon 0770-33 99 25 eller via mejl på info@angamato.se   Du kan också titta vidare på våra övriga sidor i menyn obestånd eller svårt att betala

Exit mobile version